Ο μικρότερος καρδιακός βηματοδότης στον κόσμο ...!

2015-10-22 01:13

 

 

 

Το ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» είναι το πρώτο νοσοκομείο στην Ελλάδα στο οποίο έγινε εμφύτευση του μικρότερου βηματοδότη στον κόσμο, Medtronic Micra™ TPS. 

Στo ένα δέκατο του μεγέθους ενός συμβατικού βηματοδότη, και συγκρίσιμo σε μέγεθος με ένα μεγάλο χάπι βιταμίνης, ο βηματοδότης Micra TPS μεταφέρεται στην καρδιά μέσω ενός καθετήρα, ο οποίος εισάγεται από τη μηριαία φλέβα. Μόλις τοποθετηθεί ο βηματοδότης, είναι σταθερά συνδεδεμένος με το καρδιακό τοίχωμα και μπορεί να επανατοποθετηθεί όσες φορές χρειαστεί. Η μικροσκοπική συσκευή δεν απαιτεί τη χρήση ηλεκτροδίων για να συνδεθεί με την καρδιά. Οι ηλεκτρικοί παλμοί μεταφέρονται στην καρδιά απευθείας από το άκρο του ίδιου του βηματοδότη.

Αυτοί οι μικροσκοπικοί βηματοδότεΕπέμβαση εμφύτευσης βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδιο, στον ''Ευαγγελισμό''ς παρέχουν στους ασθενείς την πιο προηγμένη τεχνολογία βηματοδότησης μέσω μιας ελάχιστα επεμβατικής προσέγγισης. Σε αντίθεση με τους κλασικούς βηματοδότες, το εμφύτευμα Micra TPS δεν απαιτεί χειρουργική τομή στο στήθος και τη δημιουργία μιας "τσέπης" κάτω από το δέρμα. Αυτό εξαλείφει μια πιθανή πηγή επιπλοκών, δεν αφήνει ουλές στο δέρμα, ενώ η συσκευή είναι αόρατη για τον ασθενή μετά την εμφύτευση.

Πηγές: iatronet.gr

Πίσω

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode