Αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα ισούται με πλήγμα στη δημόσια περίθαλψη

2015-05-15 01:00

Πλήγμα στην φαρμακευτική περίθαλψη, πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα
 
Ένα ακόμη πλήγμα στην παραπαίουσα φαρμακευτική περίθαλψη, αναμένεται να αποτελέσει η φημολογούμενη αύξηση του ΦΠΑ που θα αναθεωρήσει και τις τιμές των φαρμάκων προς τα επάνω, εκτιμά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 
 
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος «Η φαρμακευτική δαπάνη που παραμένει καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε επίπεδα πολύ κάτω του κοινωνικώς αποδεκτού ορίου, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό διότι η οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, είναι ισόποση μείωση του συνόλου της φαρμακευτικής δαπάνης.
 
Παράλληλα σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία, η οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή των φαρμάκων σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ασθενείς.
 
Η λογική της οριζόντιας αντιμετώπισης των δαπανών υγείας αποδείχθηκε λανθασμένη και καταστροφική. «Τα φάρμακα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους αγοράς της λιανικής. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ο ΦΠΑ είναι από 0% πχ στη Μάλτα, ή στη Σουηδία μέχρι 3% στο Λουξεμβούργο. Στην δε γειτονική Ισπανία είναι 4%. Η υγειονομική κρίση αντιμετωπίζεται με αυξήσεις δαπανών και όχι φόρων».
 
Πηγή: https://www.onmed.gr/

Πίσω

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode