Όλοι οι γιατροί στον ΕΟΠΠΥ

2014-11-20 00:36


ΕΟΠΥΥ: Διάρκειας 2 ετών και ανοικτές σε όλους τους γιατρούς οι νέες συμβάσεις

 

Ανοικτές σε όλους τους ιατρούς θα είναι οι νέες συμβάσεις με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο δύο ετών. Αυτό έγινε γνωστό από την συνάντηση την Πέμπτη το απόγευμα 19/9/2014, μεταξύ του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μ. Βορίδης, τόνισε την αναγκαιότητα της συνέχισης του διαλόγου με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία υπογραφής νέων συμβάσεων με τους ιατρούς.

Με τις νέες συμβάσεις για τους ιατρούς που θα παρέχουν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ιατρό να συμβληθεί με τον Οργανισμό, για έναν ορισμένο αριθμό επισκέψεων, σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων ανά περιοχή.

Στόχος του Οργανισμού είναι οι νέες ανοικτές συμβάσεις να καλύψουν τις ανάγκες όλων των πολιτών με γιατρούς αφενός όλων των ειδικοτήτων και αφετέρου να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών. 

--------------

«Η εφαρμογή των Διαγνωστικών πρωτοκόλλων μέσα από την αναβάθμιση του συστήματος της ΗΔΙΚΑ - η οποία κατά διαβεβαίωση του Υπουργού προωθείται – και η προώθηση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους ασθενείς, πιστεύουμε ότι είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις όπως τονίσαμε και στον Υπουργό, προκειμένου οριζόντια μέτρα και στραγγαλιστικά της λειτουργίας των ιατρών να σταματήσουν να εφαρμόζονται», υπογράμμισε ο κ. Βλασταράκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό  Υγείας κ. Βορίδη την Παρασκευή 31/10/2014.

Επί τάπητος οι νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Στο πλαίσιο της συζήτησης κλιμακίου του ΠΙΣ υπό τον κ. Βλασταράκο, τον γενικό γραμματέα Κ. Αλεξανδρόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Λ. Αναγνωστόπουλο, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ Δ. Κοντό και τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του Οργανισμού Α. Βοζίκη, για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί ζήτησαν αυτές να στηρίζονται στις συλλογικές αποφάσεις, την ελεύθερη επιλογή, στην κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή και στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των γιατρών για συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Κείμενο εργασίας με εξειδίκευση των προτάσεων και θέσεων θα αποσταλεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα λάβουν γνώση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ώστε να υπάρξει μία ευρύτατη συνεργασία όλων των παραγόντων του ιατρικού κόσμου, προκειμένου οι τελικές θέσεις των γιατρών να είναι ενιαίες.

Πίσω

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode