ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ

Το πάντα απαραίτητο ηλεκτροκαρδιογράφημα (καρδιογράφημα) είναι το παλιότερο και το χρησιμότερο διαγνωστικό καρδιολογικό μέσο. 

Με το ιστορικό, την ακρόαση και το καρδιογράφημα μπορεί ο καρδιολόγος να έχει χρήσιμες και ουσιαστικές πληροφορίες για τη λειτουργική και ανατομική κατάσταση της καρδιάς σε παιδιά και ενήλικες. 

Το καρδιογράφημα δίνει αξιόπιστες και έγκαιρες πληροφορίες α) για το ρυθμό της καρδιάς (π.χ. ταχυκαρδία), β) για πιθανές διαταραχές αγωγιμότητας (π.χ. κοιλιακές έκτακτες συστολές, δυνητικά επικίνδυνες γενετικές διαταραχές όπως είναι τα σύνδρομα long QT και Brugada, γ) για πιθανές δομικές επικίνδυνες αλλοιώσεις των τοιχωμάτων της καρδιάς που οφείλονται είτε σε συγγενείς είτε σε επίκτητες καρδιοπάθειες (π.χ. υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια), δ) για επικίνδυνες αθηρωματικές βλάβες στις αρτηρίες της καρδιάς που υποδηλώνουν τη στεφανιαία νόσο (π.χ. το έμφραγμα του μυοκαρδίου).

 

 

Δρ Δημήτρης Ζ. Ψυρρόπουλος 

Ειδικός Καρδιολόγος

ProCardia Medical Institute

Πρότυπο Ολοκληρωμένο Καρδιολογικό, Διατροφικό / Μεταβολικό και Αθλητικό / Εργομετρικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 

Κλεάνθους 16 (γωνία με Κ. Καραμανλή) , Ιπποκράτειο, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54642

2310 913 880 & 6944 372 956

info@kardiologos-1.net 

 dps-ceo@kardiologos-1.net 

Καθημερινή Λειτουργία

09.00 - 20.30

Επικοινωνία - Ραντεβού

2310 913 880 & 6944 372 956

____________________________

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode