ΧΟΛΤΕΡ ΠΙΕΣΗΣ

Μέτρηση και συνεχής καταγραφή για 24 ώρες της αρτηριακής πίεσης σε παιδιά και ενήλικες με ειδικά φορητά σύγχονα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα ενώ ο εξεταζόμενος ακολουθεί την συνηθισμένη καθημερινή δραστηριότητα του. 

Η μελέτη της καταγραφής αποκαλύπτει τις πιθανές φυσιολογικές ή παθολογικές ημερήσιες διακυμάνσεις της πίεσης καθώς και τις ώρες που συμβαίνουν (π.χ. κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου) ώστε να ταυτοποιηθεί το είδος της αρτηριακής υπέρτασης και σε συνδυασμό με αιματολογικές/βιοχημικές και τις άλλες καρδιολογικές εξετάσεις (υπερηχοκαρδιογράφημα & δοκιμασία κόπωσης) να χορηγηθεί η αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη θεραπεία.

Πολύ συχνά τα εξεταζόμενα παιδιά έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση που οφείλεται συνήθως στο ότι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είναι ιδιαίτερα αγχωμένα και η μέτρηση αυτή δεν αντιστοιχεί στην πραγματική. Οριακά αυξημένη αρτηριακή πίεση συναντούμε μερικές φορές σε παιδιά με αυξημένο σωματικό βάρος.

 

 

Δρ Δημήτρης Ζ. Ψυρρόπουλος 

Ειδικός Καρδιολόγος

ProCardia Medical Institute

Πρότυπο Ολοκληρωμένο Καρδιολογικό, Διατροφικό / Μεταβολικό και Αθλητικό / Εργομετρικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 

Κλεάνθους 16 (γωνία με Κ. Καραμανλή) , Ιπποκράτειο, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54642

2310 913 880 & 6944 372 956

info@kardiologos-1.net 

 dps-ceo@kardiologos-1.net 

Καθημερινή Λειτουργία

09.00 - 20.30

Επικοινωνία - Ραντεβού

2310 913 880 & 6944 372 956

____________________________

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode