ΧΟΛΤΕΡ ΠΙΕΣΗΣ

Μέτρηση και συνεχής καταγραφή για 24 ώρες της αρτηριακής πίεσης σε παιδιά και ενήλικες με ειδικά φορητά σύγχονα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα ενώ ο εξεταζόμενος ακολουθεί την συνηθισμένη καθημερινή δραστηριότητα του. 

Η μελέτη της καταγραφής αποκαλύπτει τις πιθανές φυσιολογικές ή παθολογικές ημερήσιες διακυμάνσεις της πίεσης καθώς και τις ώρες που συμβαίνουν (π.χ. κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου) ώστε να ταυτοποιηθεί το είδος της αρτηριακής υπέρτασης και σε συνδυασμό με αιματολογικές/βιοχημικές και τις άλλες καρδιολογικές εξετάσεις (υπερηχοκαρδιογράφημα & δοκιμασία κόπωσης) να χορηγηθεί η αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη θεραπεία.

Πολύ συχνά τα εξεταζόμενα παιδιά έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση που οφείλεται συνήθως στο ότι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, είναι ιδιαίτερα αγχωμένα και η μέτρηση αυτή δεν αντιστοιχεί στην πραγματική. Οριακά αυξημένη αρτηριακή πίεση συναντούμε μερικές φορές σε παιδιά με αυξημένο σωματικό βάρος.

Σωτήριος ο καρδιολογικός προαθλητικός έλεγχος στα παιδιά 

kardiologos-paidokardiologos-ypertasiologos-psyrropoulos-thessaloniki-podosfero-athlisi

Follow-your-athletic-heart-psyrropoulos-kardiologos-cardiologist-thessalonikh

Eγγραφείτε στο Kardionews - Σας ενδιαφέρει η υγεία σας!

Κοντά σε όλη την οικογένεια

kardiologos-paidokardiologos-ypertasiologos-arrythmiologos-athlisi-ergometria-psyrropoulos-thessaloniki


 

© 2012 dps - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα - ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ / Cardiologist Psirropoulos Dimitrios MD, PhD - ProCardia Medical Institute / An Integrated Cardio Metabolic and Ergometric Centre for Adults and Children

Υλοποιήθηκε από Webnode